Bed & Breakfast in de buurt van Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE

Wijk bij Duurstede is één van de oudste steden van Nederland. Door en langs Wijk bij Duurstede stromen de rivieren Nederrijn, Lek, Kromme Rijn en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Tijdens de vroege Middeleeuwen was Wijk bij Duurstede één van de belangrijkste handelssteden, genaamd: ‘Dorestad’. Dorestad was in de vroege Middeleeuwen één van de belangrijkste en succesvolste handelssteden in Nederland. Doordat het een succesvolle handelsstad was, trok het de aandacht van Vikingen die de stad rond het jaar 850 regelmatig en met velen aanvielen en plunderden.

In de 13e eeuw kwamen er stenen huizen. Langs de Langbroekerwetering kwamen vele kleine kasteeltjes. In 1270 bouwde Zweder van Abcoude een zware bakstenen woontoren (of ‘donjon’) die er nu ook nog staat. Ter herinnering aan Dorestad noemt hij zijn woontoren: ‘Duurstede’.

De stad Wijk bij Duurstede kreeg in het jaar 1300 stadsrechten en was gebouwd aan het kasteel Duurstede. Daarom heet dit stadje ‘Wijk bij Duurstede’.

Er valt veel te zien en te beleven in het oude stadje Wijk bij Duurstede, monumenten zoals de molen Rijn en Lek, kasteelruïne, de grote Kerk. Wijk bij Duurstede ligt op fietsafstand van Jans Bed & Breakfast. Al slenterend door de stad komt er van alles op uw pad, authentieke winkels, speciaalzaken en galeries. Gezellige restaurants met fijne terrassen op mooie locaties zoals onder de Molen, op de walmuur of midden op de markt. Elk weekeinde zijn er diverse galeries geopend met steeds wisselende exposities.

Kasteel duurstede - bed en breakfast wijk bij duurstede
Bed en Breakfast in Wijk bij Duurstede
Jans Bed en Breakfast ligt in de gemeente Wijk bij Duurstede. De binnenstad van Wijk bij Duurstede bruist altijd van de gezelligheid.
Logo van Jans Bed en Breakfast aan de Langbroekerdijk

Langbroekerdijk A 43, Langbroek

Stuur een mail naar: info@jansbedandbreakfast.nl

Bespreek de reservering via: 06 33916347